نقش مردان در دفاع مقدس

 

تحقیق با موضوع نقش مردان در دفاع مقدس


از ۳۱ شهریور به مدت یک هفته به نام هفته دفاع مقدس نام‏گذارى شده است. دفاع مقدسى که یادآور رشادت‏ها و ایثار بزرگ مردانى است که در لبیک به فرمان مقتداى خویش خمینى کبیر(ره) در راه دفاع از سرزمین اسلامى، ناموس و دین از همه وجود خود گذشتند و استقلال و سربلندى ایران اسلامى را رقم زدند و از این میدان امتحان پیروز و سربلند به در آمدند.

هرچند بر اساس محاسبات عادى توانایى رزم و تجهیزات نظامى جمهورى اسلامى ایران در آن برهه،  از دشمن بعثى که علاوه بر پشتیبانى عظیم ابرقدرت‏ها از تجهیزات پیشرفته و ادوات زرهى و لشکرهاى گوناگون مکانیزه برخوردار بود بسیار کمتر مى‏ نمود، لیکن پیروزى رزمندگان اسلام در دفاع مقدس بى‏شک مرهون عوامل معنوى همچون ولایتمدارى، صبر، ایثار، شهادت طلبى ‏و… این مدافعان است.

پیروزى انقلاب اسلامى استقلال و سربلندى ملت مسلمان ایران را رقم زد و از رهگذر این استقلال، استکبار جهانى به ویژه امریکا را وحشت زده نمود و به همین دلیل حکومت نوپاى اسلامى از روزهاى اولیه پیروزى خود در معرض انواع توطئه‏ ها و تهدیدات قرار گرفت.

پس از توطئه‏ هاى گوناگون دشمن علیه انقلاب اسلامى از جمله ایجاد اغتشاش، محاصره اقتصادى، کودتاى نظامى و… آخرین اهرم فشار دشمن با تحمیل جنگ نابرابر و رویارویى با نظام نوپاى اسلامى به کار گرفته شد.

تهاجم همه جانبه و نابرابر به جمهورى اسلامى ایران به شهادت اسناد و مدارک با قول مساعد مقامات امریکایى در ملاقات با صدام حسین و تحریک او به مرحله اجرا در آمد.

جنگ نابرابرى که در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ از زمین، دریا و هوا با راه افتادن ماشین جنگى عراق و به مرزهاى جمهورى اسلامى ایران با پیش‏ بینى پیروزى برق ‏آسا و سریع شروع شد و با غفلت و سردرگمى نیروهاى نظامى ایران در ساعات و روزهاى اولیه، پیروزى ‏هاى ظاهرى را براى دشمنان نظام مقدس اسلامى پدید آورد.

پیروزى‏ هاى اولیه به گونه‏اى بود که دشمنان سرمست از پیشروى‏ هاى اولیه در خاک ایران را دچار توهم و رویاى پیروزى و دستیابى به اهداف گرانه خود نمود و مغرورانه براى رسیدن به آن، لحظه‏ شمارى مى‏ کردند. باوجود اشغال بخش‏ هاى وسیعى از خاک ایران، با رشادت و مقاومت نیروهاى مردمى و حضور نیروهاى مسلح، ابتدا دشمن در مناطق اشغالى متوقف و پس از آن با عملیات‏ هایى به بیرون از مرزهاى بین‏المللى رانده شد. در نهایت سرنوشت جنگ به نفع نظام اسلامى ایران تغییر یافت.

با گسترده‏ تر شدن ابعاد از ناحیه آغازگر جنگ تحمیلى که به سازمان رزم و تجهیزات پیشرفته و امید به حمایت‏هاى همه جانبه منطقه ‏اى و جهانى اتکا داشت، امت اسلامى نیز با تکیه بر اعتقادات و باورهاى معنوى ملهم از آموزه‏ هاى دینى به تقویت روحى و افزایش توان رزمى خویش پرداخت تا با ایستادگى و مقاومت در مقابل دشمنان، آنان را در رسیدن به اهدافشان مأیوس نماید.

حماسه ملت ایران در اوایل شکل‏ گیرى، دشمن را در برخى از مناطق چون، خرمشهر زمین‏ گیر کرد و در مراحل بعدى نیز در عملیات‏هاى آفندى به شکست مفتضحانه کشاند. عملیات‏هاى آفندى رزمندگان اسلام وضعیتى در جبهه پدید آورد که در مراحل نهایى جنگ شرایط حاکم بر جبهه ‏ها آغازگر جنگ نابرابر را چنان مأیوس نمود که در مقابل حماسه دفاع مقدس، براى رهایى از حملات برق‏ آسا و خرد کننده رزمندگان اسلام به هر اقدام ناجوانمردانه‏ اى دست زد و در نهایت نیز با نرسیدن به اهداف خویش به خواست امت اسلامى گردن نهاد.

ضمن بررسى و تجزیه و تحلیل عوامل تأثیرگذار در عرصه نبرد، عواملى مشاهده مى‏شود که از دید طراحان، برنامه‏ ریزان و مجریان جنگ تحمیلى ناپیدا و غیرقابل محاسبه بوده ‏اند زیرا چنانچه عوامل پیروزى آفرین دفاع مقدس از سنخ عوامل در دسترس دشمنان بود، زمینه ‏اى براى پیش‏بینى آنان فراهم و در محاسبات آفندى آنان لحاظ مى‏شد. غفلت دشمنان در مورد عوامل معنوى و فرهنگى، باعث پیروزى ملت مسلمان ایران در دفاع مقدس و ناکامى دشمنان در جنگ تحمیلى شد و یادآورى این عوامل براى امروز و آینده بسیار ضرورى است.

امام خمینى(ره) به عنوان فرماندهى کل قوا، در تجزیه و تحلیل دلایل پیروزى‏ هاى رزمندگان اسلام مى‏ فرمایند: “آن‏ها [دشمنان] حساب همه چیز را مى ‏کردند الا یک حساب و آن حساب معنوى [بود].

مقام معظم رهبرى که همواره به اوضاع و شرایط دفاع مقدس اشراف کامل داشته و به نقش عوامل پیروزى ‏آفرین و ناکامى در جنگ آگاه بوده‏اند با اشاره به ناشناخته بودن عوامل فرهنگى و معنوى‏ براى دشمنان، فرموده‏اند: “آن کسى که همه جوانب را ملاحظه مى‏کند، بعد مثلاً به طبس و یا مرزهاى غربى و جنوبى ما حمله مى ‏کند، کجاى کارش اشکال دارد؟… همه نوع محاسبه را کردند ولى آخر سر مى‏بیند که در مشتشان هیچ چیز نیست. این حاکى از آن است که یک سلسله محاسبات و علل و عوامل و فعل و انفعالات هست که حواس انسان در اغلب موارد، عقل مادى انسان را به آنها راه نیست.”

از مصادیق بارز عوامل معنوى، اطاعت عاشقانه از امام(ره) به عنوان فرمانده معظم کل قوا، ولایتمدارى، صبر، شهادت طلبى و… است. این عوامل ضمن اینکه از منابع اعتقادى و ایدئولوژیک سرچشمه گرفته و مورد توجه بوده‏اند، نقش آفرینى آنها در صحنه‏ هاى عملیاتى نیز به صورت تجربى مشاهده شده است.

(بیشتر.)


سیلا اسلامى ,عوامل ,دفاع ,پیروزى ,مقدس ,براى ,دفاع مقدس ,اسلامى ایران ,رزمندگان اسلام ,جمهورى اسلامى ,پدید آورد ,جمهورى اسلامى ایران منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فاران تابش استیل آموزش مهندسی برق ناودون فروشگاه اینترنتی فروش تعمیرات انواع فلزیاب طلایاب وگنج یاب 09196838262 پارکت لمینت خوب ارزانی ایمن کالا